Outdoor Wood Brightener | Pohištvo IL AMBIENTI

Outdoor Wood Brightener

Outdoor Wood Brightener

OUTDOOR WOOD BRIGHTENER je posvetljevalec, ki odstrani površinsko oksidacijo vlaken zunanjega lesa (sivo patino, nastalo zaradi poškodb UV sevanja), poživi in obnovi njegov naravni videz oz. lesu povrne originalno barvo. Na preperelem lesu povrne bogat, naraven izgled novega lesa. Deluje oz. rahlja, dviguje in odstranjuje umazanijo in madeže plesni, alg in rje na lesenem vrtnem pohištvu, lesenih talnih oblogah, ograjah in krovih-palubah plovil (čolnov, jadrnic in jaht), v samo nekaj minutah. Odstranjuje ostanke starih vodoodbojnih premazov.
Učinkovit je na različno trdih vrstah zunanjega lesa, npr.: tika, evkaliptusa, jelše, akacije, hrasta in ostalih podobnih vrstah lesa z odprto – nelakirano ali oljeno površino lesa. Sredstvo vsebuje oksalne sestavine, je brezbarvna tekočina, s hitrim in preprostim načinom uporabe. Poraba 50-100ml/m2, odvisno od stopnje oksidacije in načina nanašanja.
Outdoor Wood Brightener osveži oz. obnovi originalno barvo lesa in na optimalen način pripravi površino lesa (odpre pore) za kasnejšo boljšo obdelavo z oljem Outdoor Wood Oil. Izdelek uporabljajte pri temperaturah od 10°C do 30°C in po uporabi čistila Outdoor Wood Cleaner. Posvetljevalec je v originalni embalaži in neodprt uporaben več let. Priporočamo, da zunanji les obdelate vsaj 1-2× letno. Pohištvo pred obdelavo postavite na površino, ki se med postopkom obdelave ne more poškodovati.