Moj dom moj svet

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
Spletni salon pohištva www.IL AMBIENTI.com je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Pohištvo IL ambienti d.o.o, v nadaljevanju ponudnik oz. upravitelj. Pohištvo IL Ambienti d.o.o. ima sedež na Obrtni ulici 11, 9000 Murska Sobota, matična številka 6564194000, davčna številka SI70039569. Smo zavezanec za DDV. Družba je vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Murski Soboti dne 04.03.2014 pod registrsko številko 2016/4729.

Splošni pogoji spletnega salona pohištva www.ilambienti.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani www.ilambienti.com si izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine www.ilambienti.com. Upravitelj spletnega salona pohištva www.ilambienti.com, IL ambienti d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja spletnega salona pohištva www.ilambienti.com kadarkoli. O spremembah splošnih pogojev poslovanja bojo uporabniki obveščeni na spletnih straneh spletnega salona pohištva www.ilambienti.com.

Z izvršitvijo nakupa vsak obiskovalec spletnega salona pohištva www.ilambienti.com postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.ilambienti.com pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 
KUPEC
Kupci v spletnem salonu pohištva www.ilambienti.com so lahko fizične in pravne osebe,  fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih pri registraciji in v procesu nakupa. Družba si v primeru kupčevih napak, zlorab ali kršitev pridržuje pravico do uveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (POVZETEK ZAKONODAJE)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci
 
POSTOPEK NAKUPA

1. KORAK: VSEBINA KOŠARICE
Poiščite željeni izdelek in kliknite gumb "V KOŠARICO".
Kliknite gumb "POTRDI".
Preglejte vsebino vaše košarice.

Če želite pri kateremkoli izdelku spremeniti količino, popravite količino.
Če želite izdelke iz vozička odstraniti, kliknite gumb X rdeče barve "ODSTRANI IZ KOŠARICE".
Za zaključek prvega koraka oddaje naročila pritisnite gumb "ZAKLJUČI NAKUP".
In brez skrbi! Še vedno boste imeli čas za popravke ali odstop od naročila.

2. KORAK: PODATKI O KUPCU
V drugem koraku vnesete vaše podatke.
Ko vnesete vse potrebne podatke kliknete gumb "NADALJUJ".

3. KORAK: PLAČILO IN DOSTAVA
V tretjem koraku vnesete način plačila in naslov za dostavo.
Pri načinu plačila izberete "PLAČILO S KARTICO" ali "PLAČILO PO PREDRAČUNU".
Naslov za dostavo se lahko razlikuje od vašega stalnega naslova. Tako lahko blago dostavimo na vaše delovno mesto, na začasno bivališče ali pa morda osebi, ki jo želite obdarovati.
Za zaključek tretjega koraka oddaje naročila pritisnite gumb "NADALJUJ".

4. KORAK: PREGLED PODATKOV
Preverite vaše podatke. Za zaključek naročila kliknite gumb "ZAKLJUČI".

5. KORAK: ZAKLJUČEK NAKUPA
V petem koraku se vam prikaže vaše naročilo oziroma nakup. Prav tako ga prejmete na vaš elektronski naslov.

Ja, še vedno ste lahko brez skrbi. Če je prišlo do napake, lahko naročilo vse dokler vam ne pošljemo obvestila, da smo začeli z izvedbo, enostavno prekličete. Če potrebujete dodatne informacije ali pojasnila o vsebini na tej strani, prosimo, da nam vaše vprašanje posredujete na naš elektronski naslov.

1. Oddaja naročila
Kupec se prijavi v Moj račun oz. če še nima ustvarjenega računa le-tega ustvari. Kupec nato izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. To dejanje kupca preseli na stran Košarica kjer lahko z spremembo števila v polju Količina ponovno spremenili število kosov posameznega izdelka, ki bi ga radi naročili (informacije v Košarici se osvežijo s klikom na gumb Posodobi košarico). V kolikor želi kupec nadaljevati z nakupovanjem klikne na gumb Nadaljujte z nakupovanjem. V kolikor želi kupec zaključiti z nakupom mora klikniti na gumb Na blagajno. To dejanje kupca preseli na stran Blagajna, kjer v naslednjih korakih korakih(Informacije o plačniku, Informacije o dostavi, Način dostave, Način plačila) kupec definira vse podatke o plačniku, naslovu dostave, načinu dostave in načinu plačila. Po definiranju teh parametrov je v sklepnem koraku Pregled naročila kupcu omogočen še zadnji pregled naročila in vseh z njim povezanih stroškov. Nakup lahko nato zaključi s klikom na gumb Oddaj naročilo.

2. Naročilo sprejeto
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

3. Naročilo potrjeno
Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo (V kolikor se kupec odloči za plačilo po predračunu bo ponudnik kupcu praviloma še isti dan po elektronski pošti poslal predračun. Naročilo bo šlo v nadaljnjo obdelavo šele ob zaznavi plačila. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba se hrani na strežniku ponudnika in se na zahtevo kupca pošlje po elektronski pošti.

4.1 Blago odpremljeno
V kolikor se uporabnik odloči za dostavo naročenega blaga na izbrani naslov, ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

4.2 Blago pripravljeno za osebni prevzem
Če ste se odločili za možnost osebnega prevzema naročenega blaga vas v tem elektronskem sporočilu obvestimo, da je naročeno blago nared za osebni prevzem.
 
PLAČILO
 
NAČIN PLAČILA
Trenutno spletna stran salon pohištva www.ilambienti.com omogoča naslednje oblike plačevanja:

- Po predračunu oz. z nakazilom na transakcijski račun upravitelja spletne trgovine www.ilambienti.com, Pohištvo IL Ambienti d.o.o. na TRR SI56 1010 0005 3889 703 odprt pri Banka Koper d.d.. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila oz. predračuna. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem in si tako zagotovite hitrejšo izvedbo. 

- Plačilo z gotovino po povzetju. Plačilo po povzetju je možno samo za naročila v skupni vrednosti do 300 EUR.
 
CENE

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine ponudnika in se lahko razlikujejo od rednih maloprodajnih cen v prodajnih salonih ponudnika. Akcijske cene v spletni trgovini . www.ilambienti.com, so veljavne samo za naročila, oddana v spletni trgovini in ne veljajo tudi za prodajne salone ponudnika..

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Vse navedene cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do sprejema novega cenika. Ponudba izdelkov velja dokler so izdelki prodajnega na zalogi oz. so v ponudbi. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Pridržujemo si pravico do napak pri cenah v spletni trgovini www.ilambienti.si, o čemer bomo kupca obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

 
MINIMALNA VREDNOST NAROČILA
Minimalna vrednost naročila v spletnem salonu pohištva www.ilambienti.com je 99 UR. Če vrednost artiklov v košarici ne dosega minimalne vrednosti naročila kupec ne more začeti z izvrševanjem nakupa s klikom na gumb Na blagajno.
 
DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI
Trudimo se da so izdelki naročeni v spletnem salonu pohištva www.ilambienti.com dobavljeni v najkrajšem možnem času. Skupaj z dobavitelji in našimi logističnimi partnerji si prizadevamo da bi bili naročeni izdelki dobavljeni na najbolj optimalni način. Za dostavo paketov manjših dimenzij(največja stranica do 150cm) običajno skrbi naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Dostavo paketov večjih dimenzij vršimo v sodelovanju s proizvajalci pohištva, dobavitelji in drugimi logističnimi partnerji.

Vaše naročilo bo dostavljeno na vhod na izbranem naslovu. Dostava na izbrano mesto v vašem stanovanju, hiši ali pisarni in namestitev izdelka niso vključeni v ceno. Ne pozabite, da morate biti ustrezno pripravljeni za prenos večjih in težjih izdelkov v višja nadstropja stanovanjskih zgradb in zagotoviti pomoč. Kjer je ob nakupu izdelka vključena brezplačna montaža je dostava in nošnja na izbrano mesto v vaši hiši ali stanovanju brezplačna.
 
STROŠKI DOSTAVE

Strošek dostave znaša pri manjših paketih do skupne prostornine 1 m3 in do 7 km oddaljenosti od Murske Sobote 10 EUR, od 7 do 13 km 15 EUR in nad 15 km 25 EUR. Dostava večjih paketov nad 1 m3 znaša v oddaljenosti 7 km od Murske Sobote 19 EUR, od 7 do 15 km 29 EUR in nad 15 km 42 EUR. Vse cene so z DDV. Ob naročilu večih izdelkov hkrati se strošek dostave zaračuna samo enkrat.
 
BREZPLAČNA DOSTAVA

Dostava naročenega blaga je brezplačna pri naročilih kuhinj pri katerih se izvaja tudi montaža s strani Pohištva IL Ambienti d.o.o.. Dostava je prav tako brezplačna za izdelke, ki so označeni z znakom za brezplačno dostavo oz. če je ob hkratnem naročilu večih izdelkov kateri od njih označen z znakom za brezplačno dostavo.
 
NASLOVI ZA DOSTAVO
Spletni salon pohištva www.ilambienti.com si vam omogoča da so vam naročeni izdelki dostavljeni na naslove, ki niso identični vašemu domačemu naslovu. Tako vam lahko naročeno blago dostavimo npr. na vikend ali v službo. Alternativne naslove lahko nastavite v vašem osebnem računu pod rubriko Upravljanje z naslovi. Med različnimi naslovi za dostavo lahko izbirate na Blagajni v koraku Informacije o dostavi oz. če alternativnega naslova še nimate ustvarjenega le-tega na tej točki ustvarite.
 
DOBAVNI ROKI

Dobavni roki navedeni na straneh izdelkov so informativni in izražajo okviren čas v katerem so izdelki dobavljeni iz strani naših dobaviteljev in nato dostavljeni do končnega kupca. O predvidenem dobavnem roku je kupec obveščen ob potrditvi naročila s strani ponudnika v elektronskem sporočilu Naročilo potrjeno. Izdelki, ki so označeni z Na zalogi gredo na pot običajno še isti dan.

Ob hkratnem naročilu večih izdelkov, ki imajo npr. različne dobavne roke, si ponudnik pridržuje pravico poslati blago v večih pošiljkah. S pošiljanjem v večih pošiljkah za kupca ne nastanejo nikakršni dodatni stroški.
 
OSEBNI PREVZEM
Izdelke, kupljene v spletni salonu pohištva www.ilambienti.com, lahko brez dodatnih stroškov prevzamete tudi osebno v skladišču spletnega salona pohištva www.ilambienti.com v  Markišavci 36 i med delavniki v času delovnega časa med 11:00 in 15:00 uro. Naročeno blago lahko prevzemete šele takrat, ko je le-to pripravljeno za prevzem. Ko je naročeno blago nared za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte.
  
GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Proizvajalec je, v skladu z zakonom, dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.
 
VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Upravitelj spletnega salona pohištva www.ilambienti.com, IL ambienti d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj za namene izvajanja naročil hrani naslednje podatke:

- ime in priimek
- naslov in kraj bivanja
- naslov elektronske pošte
- kontaktno telefonsko številko
- geslo v šifrirani obliki
- ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem salonu pohištva www.ilambienti.com

Upravitelj v skladu z Zakonom o varstvu podatkov vaših podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. Dostavnim službam bo posredovan vaš naslov in občasno telefonska številka izključno za namene opravljanja dostave.
Različna obvestila o akcijskih ponudbah in e-novice vam bomo pošiljali zgolj v primeru, da se boste nanje naročili.

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
 


PRAVICA DO ODSTOPA OD POTROŠNIŠKE POGODBE

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

 

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov ponudnika: finand31@mail.amis.com.

 

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj.

 

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov ponudnika: Pohištvo IL Ambienti d.o.o., Obrtna ulica 11, 9000 Murska Sobota ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest ponudnika.

 

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

 

Kupec mora artikel vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

 

V primeru, da blaga zaradi njegove narave ni mogoče vrniti po dostavni službi ga prevzame Ponudnik. Strošek vračila artikolv, ki v tem primeru bremeni kupca znaša 15 EUR z vključenim DDV.

 

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih, merah in izbranih materialih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z enakim plačilnim sredstvom.

 

Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

 

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko kupcu ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca po elektronski pošti. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

 

Za vsa ostala določila glede uvljavljanja pravice odstopa, ki niso navedena v tem oddelku pogojev poslvoanja se uporabljajo določila 43č, b43.d in 43d člena ZVPot.

 


PRITOŽBE IN SPORI
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 02 534 88 40 ali po elektronski pošti finand31@mail.amis.net. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
-Ponudnik bo v petih delovnih dneh pisno po E-mailu ali s priporočeno poštvo potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnjih osmih dneh pisno z E-mailom ali s priporočeno pošto obvestil uporabnika (kupca) o poteku postopka. V okivru postopka bo ponudnik s svojimi strokovnjaki obravnaval pritožbo oz o pritožbi obvestil dobavitelja ali pooblaščenega uvoznika. Po izoblikovanem stališču in predlogu rešitev bo ponudnik obvestil kupca. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

-          ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

-          Ponudnik odgovarja za stvarne napake v skladu z veljavnim ZVOPT.

O reklamaciji zaradi stvarne napake kupec obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.Kupec sporoči reklamacijo na elektronski naslov finand31@mail.amis.comali s priporočeno pisno pošiljko na naslov Ponudnika. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako, priložiti skeniran originalni račun in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Opredelitev stvarne napake:

1.  če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2.  če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3.  če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4.  če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


 
PRAVNO OBVESTILO
Spletni salon pohištva www.ilambienti.com in vsi podatki, slike in grafika prikazana na spletni strani so last podjetja IL ambienti d.o.o. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so njihova last.

Podatki o prodajalcu se nahajajo pod rubriko O podjetju, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.