Vzmetnice, na katerih boste dobro spali

Registriran

5 meseca 2 tedna
Koliko pa je stara vzmetnica, na kateri ležite? Je že čas, da kupite novo vzmetnico? Je stara vzmetnica preležana in je izgubila trdnost?

Marsikdo, ki zjutraj večkrat v nelagodju vstane iz postelje, tega ne povezuje z vzmetnico, na kateri je preležal noč. Ni vseeno, na kakšni vzmetnici spite, saj boste na njej preživeli kar tretjino svojega življenja. Številne bolečine v hrbtenici v resnici povzročajo premehke vzmetnice. Potrebujete dobro oblikovano in ortopedsko primerno vzmetnico.

Ko se odločate za vzmetnico, preizkusite oporo, ki vam jo nudi vzmetnica tako, da ležete na vzmetnico v svojem spalnem položaju na hrbtu ali na boku in naj nekdo pogleda, če je v tem položaju vaša hrbtenica pravilno naravnana. Če si posteljo delite s partnerjem, naj tudi on ali ona leže na vzmetnico, preden preizkusite primernost vzmetnice, ker razlika v obtežitvi ni brez vpliva. Pri izbiri trdote vzmetnice je namreč telesna teža posameznika najbolj pomembna.

Najboljši položaj za spanje na vzmetnici je spanje na hrbtu ali na boku. Pri ležanju na trebuhu vrat in glavo postavite v prisiljen položaj. V takšni legi se zjutraj zbudite s togim ali bolečim vratom. Vendar ob primerni vzmetnici in vzglavniku lahko kar udobno ležite na trebuhu, toda vrat se mora obrniti na eno ali na drugo stran, da lahko dihate.

Vzmetnice
Dobro oblikovana in ortopedsko primerna vzmetnica bo vaši hrbtenici ponudila dobro oporo.

Če se močno potite, jedro vzmetnice iz lateksa ali pene ne bo primerno za vas. Nezanemarljiv podatek, ko se odločate za nakup vzmetnice je, ali ima antialergijsko in protibakterijsko zaščito, zaščito proti glivicam in pršicam. Pozanimajte se tudi, ali ima vzmetnica tako imenovano zimsko in letno stran, iz kakšnega materiala je polnilo, ali ima eno ali več plasti lateksa, kokosa, filca. Kakšne kakovosti je prevleka?

Dobro razmislite, kakšno vzmetnico potrebujete. Na vsa vprašanja pri izbiri najprimernejše vzmetnice vam bodo odgovorili tudi naši svetovalci.
Category