Trendi milanskega pohištvenega sejma

Registriran

5 meseca 2 tedna
Inspiracijo za nove trende so dizajnerji iskali povsod – v umetnosti, ljudeh, potovanjih.

Na eni strani je predstavljeno pohištvo vse bolj večfunkcionalno, z lahkoto se transformira tako oblikovno kot funkcionalno, s tem pa tudi prostor postaja dinamičen, spremenljiv, odvisno glede na potrebe in želje uporabnika. Nasprotno temu je trend jasno
definiranih elementov v prostoru za vse tiste, ki so ljubitelji konkretnih, dorečenih in dovršenih prostorov.

Še vedno je kot prejšnja leta poudarek na naravnih elementih, kar je bilo na sejmu vidno predvsem v postavitvah velikih rastlin, ki so s svojo postavitvijo ustvarile nekakšne notranje vrtove. Ti notranji vrti so lahko kot del notranjega prostora, lahko pa so deloma zamejeni in pregrajeni s steklom, vendar še vedno v notranjosti.

V prevladujočih trendih imajo pomembno vlogo barve. Kot tako imenovana IT barva se pojavlja rdeče-rjava, ki ji sledijo ostale mešane barve bogate z oksidi in pigmenti – odtenki turkizne barve, barva borovnic in ječmena. Trendovski so tudi različni odtenki rdeče vse do vijolične.

Kot zelo pomemben element v prostoru, milanski sejem izpostavlja razsvetljavo, ki lahko znatno pripomore k transformaciji prostora, ko s pomočjo različne in različno usmerjene svetlobe pridejo do izraza stene, stropi ali tla.


Pri materialih še vedno prevladuje les, ki ga najdemo vsepovsod. V trendu so tapecirani fotelji, stoli, postelje in tabureji, narejeni iz kombinacije les-tkanina, metal-tkanina ali plastika-tkanina. Zelo popularne so strukture, ki imitirajo beton, še posebej lepo pa pridejo do izraza v kombinaciji z lesom.


Kot nepogrešljivi deli dnevnih sob in spalnic so prikazani kamini na bioetanol, ki ne rabijo dimnika in so zato primerni za vsak prostor. Trend je, da so tovrstni kamini vgrajeni v ostalo pohištvo, s čimer pohištvo postaja atraktivnejše in večfunkcionalno.


Sedežne garniture so velikih dimenzij, z možnostjo transformacije in pogosto kombinirane s fotelji ali tabureji. V primeru izbire dvoseda ali troseda za sedežno garnituro, je v trendu izbira dveh različnih stilov.


Postelje so udobne in masivne, pogosto s tapeciranim vzglavjem. V spalnici se pogosto najde delovni kotiček, kar je še posebej primerno v prostorih manjše kvadrature, kjer je zelo pomembna izkoriščenost vsakega kvadratnega metra.

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Nekaj trendov iz Milana


Fotografije: internetni viri.
Category