Trendi milanskega pohištvenega sejma

Inspiracijo za nove trende so dizajnerji iskali povsod – v umetnosti, ljudeh, potovanjih. Na eni strani je predstavljeno pohištvo vse bolj večfunkcionalno, z lahkoto se transformira tako oblikovno kot funkcionalno, s tem pa tudi prostor postaja dinamičen, spremenljiv, odvisno glede na potrebe in želje uporabnika. Nasprotno temu je trend jasno definiranih elementov v prostoru za vse tiste, ki so ljubitelji konkretnih, dorečenih in dovršenih prostorov. Še vedno je kot prejšnja leta poudarek na naravnih elementih, kar je bilo na sejmu vidno predvsem v postavitvah velikih rastlin, ki so s svojo postavitvijo ustvarile nekakšne notranje vrtove. Ti notranji vrti so lahko kot del notranjega prostora, lahko pa so deloma zamejeni in pregrajeni s steklom, vendar še vedno v notranjosti. V prevladujočih trendih imajo pomembno vlogo barve. Kot tako imenovana IT barva se pojavlja rdeče-rjava, ki ji sledijo ostale mešane barve bogate z oksidi in pigmenti – odtenki turkizne barve, barva borovnic in ječmena. Trendovski so tudi različni odtenki rdeče vse do vijolične.

Kot zelo pomemben element v prostoru, milanski sejem izpostavlja razsvetljavo, ki lahko znatno pripomore k transformaciji prostora, ko s pomočjo različne in različno usmerjene svetlobe pridejo do izraza stene, stropi ali tla.

Pri materialih še vedno prevladuje les, ki ga najdemo vsepovsod. V trendu so tapecirani fotelji, stoli, postelje in tabureji, narejeni iz kombinacije les-tkanina, metal-tkanina ali plastika-tkanina. Zelo popularne so strukture, ki imitirajo beton, še posebej lepo pa pridejo do izraza v kombinaciji z lesom.

Kot nepogrešljivi deli dnevnih sob in spalnic so prikazani kamini na bioetanol, ki ne rabijo dimnika in so zato primerni za vsak prostor. Trend je, da so tovrstni kamini vgrajeni v ostalo pohištvo, s čimer pohištvo postaja atraktivnejše in večfunkcionalno.

Sedežne garniture so velikih dimenzij, z možnostjo transformacije in pogosto kombinirane s fotelji ali tabureji. V primeru izbire dvoseda ali troseda za sedežno garnituro, je v trendu izbira dveh različnih stilov.

Postelje so udobne in masivne, pogosto s tapeciranim vzglavjem. V spalnici se pogosto najde delovni kotiček, kar je še posebej primerno v prostorih manjše kvadrature, kjer je zelo pomembna izkoriščenost vsakega kvadratnega metra.

Normal
0

21

false
false
false

SL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Nekaj trendov iz MilanaFotografije: internetni viri.

Category