Spalnice za dober spanec in dobro počutje

Registriran

5 meseca 2 tedna
Spalnice so intimni prostori, v katerih se odpočijete in napolnite baterije za vsakdanje napore. Opremljanje spalnice zahteva vsaj toliko pozornosti kot kuhinje in dnevne sobe.

Kot prvo, morate poskrbeti za skladen izbor pohištva spalnice. Če v spalnico namečete več različnih stilov, ki se med seboj ne ujemajo, se ne boste počutili dobro. Prvi korak je že odločitev, katerim dejavnostim boste namenili spalnico. Spalnice niso več le prostor za spanje. Čeprav je spanje vsekakor na prvem mestu, saj so spalnice temu namenjene.

V spalnicah lahko tudi telovadite, berete, zajtrkujete, delate, ličite. Šele ko določite vse dejavnosti, lahko izberete primerno pohištvo spalnice. Izbiro pohištva za spalnice pa le določa velikost prostora. Ali je v spalnicah prostora še za kaj več kot za osnovno opremo iz postelje, nočnih omaric in garderobne omare? Šele ko določite vse dejavnosti spalnice, razporedite pohištvo.

Glavni kos pohištva spalnice je zagotovo postelja. Okoli postelje spalnice si morate zagotoviti dovolj prostora za gibanje. Na treh straneh postelje naj bo vsaj 45 cm prostora, vzglavje pa je lahko ob steni spalnice.

V slovenskih stanovanjih večinoma ni posebne sobe, namenjene shranjevanju oblačil. Shranjevanju osebne garderobe še največkrat služijo garderobne omare v spalnicah. Notranjti prostor garderobne omare v spalnicah naj bo racionalno razporejen, da boste našli dovolj prostora za shranjevanje. Na primer omare za obešalnike naj imajo vsaj 60 cm globine.

Spalnice
Vgradne garderobne omare z drsnimi vrati so trend spalnic.
Kliknite tu za katalog spalnic!

Spalnice so prostor, kjer spite in počivate, zato osvetlitev spalnice zagotovo ne bo enaka kot osvetlitev dnevne sobe. Spalnice potrebujejo mirno in intimno vzdušje, zato v spalnicah ostra in neposredna svetloba ni primerna. Mirno in intimno vzdušje boste v spalnicah ustvarili z razprešno svetlobo. Razpršeno svetlobo v spalnicah dosežete z uporabo ploskovnih luči in senčniki za svetila.

Nočni lučki namestite na vsako stran postelje 60 cm nad višino vzmetnice. Lučka mora svetiti neposredno na mesto, kjer med branjem držite knjigo. Zelo pripravno je, če imate eno stikalo za nočni lučki tudi ob vhodu v spalnico in ne le ob postelji. Nočna lučka v okolico ne sme sipati svetlobe, da ne moti spečega.

S koristnimi nasveti vam bodo pri opremljanju spalnice pomagali naši arhitekti in svetovalci.
Obiščite nas v naših salonih v Ljubljani ali v Murski Soboti. Naredili bomo vse, da boste našli optimalno rešitev za opremo spalnice in se ob tem tudi dobro počutili. Smo izurjeni poslušalci in strokovni svetovalci. Znamo postavljati prava vprašanja. Po potrebi lahko vključimo tudi arhitekta, ki bo pripravil predloge elementov in barv spalnice.

Ob predhodni najavi na brezplačno osebno svetovanje vas bomo postregli s kavico in z rogljičkom. Rezervirajte svoj termin brezplačnega svetovanja!
Category