Spalnice osvetlite z razpršeno svetlobo

Registriran

5 meseca 2 tedna
Vrsta osvetlitve spalnice je odvisna od namembnosti prostora, ali spalnice namenite le počitku in spanju ali pa tudi na primer študiju in ličenju. Spalnice, ki so namenjene samo spanju in počitku, potrebujejo drugačno osvetlitev kot pa spalnice, v katerih sta tudi pisalna miza oziroma kozmetična mizica. - Spalnice
- Spalnice v akciji
V splošnem pa za osvetlitev spalnice velja enako pravilo kot za druge bivalne prostore, torej čim bolj posredna in razpršena osvetlitev.

Namesto centralnega svetila na stropu spalnice, manjša svetila razporedite na omarice ali stene. Če se morebiti le odločite za lestenec, le tega ne namestite preblizu vzglavja ali tako, da bi vas s svojo svetlobo motil v postelji. Izognite se tudi ostri in neposredni svetlobi, saj spalnice potrebujejo mirno in intimno vzdušje. Razpršeno svetlobo spalnice boste dosegli z uporabo ploskovnih luči in senčniki za svetila. Razpršena svetloba spalnice bo ustvarjala vzdušje intimnosti in romantike.

Običajna osvetlitev spalnice so lučke na nočnih omaricah. Lučka mora svetiti neposredno na mesto, kjer med branjem držite knjigo. Zelo pripravno je, če imate eno stikalo za nočni lučki tudi ob vhodu spalnice in ne le ob postelji. Nočna lučka v okolico ne sme sipati svetlobe, da ne moti spečega. Za tiste, ki radi berete v postelji, so zelo pripravni stenski ali stoječi reflektorji, ki ozko usmerijo snop svetlobe, da čim manj motite partnerja pri spanju.

Na mizico za ličenje nemestite dve svetilki, ki temeljito osvetlita obraz, a hkrati tudi cele spalnice preveč ne razsvetlita. Odlična rešitev za spalnice sta na primer dve svetilki v obliki svečnika s svečami.

Zelo uporabno je, če v garderobne omare namestite majhne svetilke, ki se samodejno prižgejo, ko odprete vrata spalnice. Luči lahko namestite tudi pred garderobno omaro ali pa se odločite za osvetlitev znotraj omare.

Spalnice Kliknite tu za katalog spalnice. Ambientalno osvetlitev spalnice dosežete tudi z lučkami v garderobnih omarah. Razpršena svetloba ustvarja spalnice pomirjujočega vzdušja za počitek in spanje.

Ambientalno svetlobo spalnice dodatno ustvarijo tudi talne LED lučke, ki jih lahko pustite prižgane celo noč, saj ne oddajajo veliko svetlobe, pa tudi poraba energije je zanemarljiva.

S koristnimi nasveti vam bodo pri opremljanju spalnice pomagali naši arhitekti in svetovalci. Obiščite nas v naših salonih v Ljubljani ali v Murski Soboti. Naredili bomo vse, da boste našli optimalno rešitev za opremo spalnice in se ob tem tudi dobro počutili. Smo izurjeni poslušalci in strokovni svetovalci. Znamo postavljati prava vprašanja. Po potrebi lahko v opremljanje spalnice vključimo tudi arhitekta, ki bo pripravil predloge elementov in barv spalnice.

Ob predhodni najavi na brezplačno osebno svetovanje o opremljanju spalnice vas bomo postregli s kavico in z rogljičkom. Rezervirajte svoj termin brezplačnega svetovanja!
Category