Spalnice niso več le prostor za spanje

Registriran

5 meseca 2 tedna
Drugače kot otroške in mladinske sobe, so spalnice pravilom namenjene dvema osebama. Za dobro počutje je pri opremljanju spalnice potrebno upoštevati navade obeh partnerjev, ki pa se lahko dostikrat precej razlikujejo. Želje in potrebe so omejene tudi zaradi prostora in finančnih zmožnosti.

Ali boste postavili posteljo blizu okna, stran od okna, ob steno ali na sredino spalnice? Ali uživate v svežem zraku, vaš partner pa se takoj prehladi, če posteljo postavite ob okno spalnice. Ali gre vaš partner zgodaj spat in zgodaj vstaja, vi pa še dolgo v noč berete ob nočni svetilki? Neprimerna osvetlitev spalnice bo zagotovo netila prepir!

Glede na dane prostorske in finačne zmnožnosti in ob upoštevanju življenjskih navad obeh partnerjev, boste še najbolje ravnali, če opremljanje spalnice zaupate svetovalcem in arhitektom, ki bodo pohištvo razporedili v prostor.

Poleg postelje, ki je v vseh spalnicah osrednji kos pohištva, so pomembne tudi garderobne omare. Garderobne omare v spalnicah zasedejo veliko prostora, saj boste v spalnicah shranjevali praktično skoraj vso svojo osebno garderobo. Tipično slovensko stanovanje nima posebne sobe za shranjevanje garderobe, to vlogo prevzamejo spalnice.

Spalnice
Osrednji prostor v spalnicah zavzema postelja. Omare z drsnimi vrati so modni trend spalnic. K opremi spalnice spadata še dve nočni omarici. Če vam dovoljuje prostor, postavite tudi predalnik in udoben naslonjač.

Garderobne omare v spalnicah so videti mogočne, če jih postavite tako, da vidite le sprednje ploskve. Če za sobnimi vrati v spalnicah ne morete zagotoviti najmanj 60 cm prostora, ne postavljajte garderobne omare ob steno, sicer boste z vrati zadevali v omaro. Še najboljša rešitev bo garderobna omara z drsnimi ali zložljivimi vrati, saj bo prehod med omaro in drugim pohištvom lažji. Tudi sicer so omare z drsnimi ali zložljivimi vrati v zadnjih letih trend spalnic.

Praviloma k opremi spalnic spadata še dve nočni omarici. Če imate prostor, tudi predalnik ali komoda z ogledalom. Nočni omarici v spalnicah naj bosta tako visoki, kot je zgornji del postelje. Nočni omarici v spalnicah naj bosta tudi dovolj prostorni, da lahko shranite vse, kar potrebujete, kadar ste v postelji, ali so to knjige, revije, robčki, ….

Nazadnje v spalnicah izberete dodatke. Kupite zavese in preprogo ob postelji. Dodatki v spalnicah naj imajo čim manj vzorcev. Še najboljša izbira bodo enobarvne zavese.

S koristnimi nasveti vam bodo pri opremljanju spalnice pomagali naši arhitekti in svetovalci.
Obiščite nas v naših salonih v Ljubljani ali v Murski Soboti. Naredili bomo vse, da boste našli optimalno rešitev za opremo spalnice in se ob tem tudi dobro počutili.
Category