Spalnice, ki ustvarjajo intimno in pomirjujoče vzdušje

Registriran

5 meseca 2 tedna
Zamislite si slike idealne spalnice. Kateri stil in katere barve spalnice si predstavljate? Kaj ste si vedno želeli, da bi bil tudi del vaše spalnice? Spalnice so intimni prostori, v katere gostje nimajo vstopa, zato se lahko odločite za katerikoli kos pohištva in barvo spalnice, četudi se ne ujema v celoti s preostalim stanovanjem. Vas navdušuje drznost in izvirnost spalnice ali pač preprosto romantika?

Klasični sestav spalnice so postelja, nočni omarici in garderobna omara. Nočni omarici v spalnicah naj bosta tako visoki, kot je zgornji del postelje. Nočni omarici v spalnicah naj bosta tudi dovolj prostorni, da lahko shranite vse, kar potrebujete, kadar ste v postelji, ali so to knjige, revije, robčki, ...

V spalnicah je potrebno zagotoviti dovolj prostora za garderobno omaro, samostoječo ali vgradno. Če prostor v spalnicah dopušča, postavite manjšo zofo ali počivalnik skupaj s klubsko mizico ali kakšno drugo površino za odlaganje. Tako boste ustvarili prijeten in miren kotiček za branje knjig in revij.

Osnovna oprema spalnice so postelja, nočni omarici in garderobna omara  Kliknite tu za katalog spalnic

Osnovna oprema spalnice so postelja, nočni omarici in garderobna omara. Razpršena svetloba iz več manjših svetil v spalnicah ustvarja prijetno vzdušje intimnosti.

Vzdušje v spalnicah ustvarjajo barve. Če imate v preostalem stanovanju bele stene, premislilte, ali pa bi morda le v spalnici nanesli barvni odtenek svetlih barv ter tako pričarali topel prostor in vzdušje. Pa ni pomembna le barva sten spalnic, ampak tudi barva pohištva, posteljnine in ostalega. Velja pa na splošno upoštevati nasvet, da so stene spalnic všečnih nevtralnih barvnih odtenkov, posteljnina naj bo bolj žive barve, a še zmerom usklajena z barvo sten. Manjši elementi naj bodo temnejšega barvnega odtenka, recimo okvir postelje, ogrodja svetil, okvirji slik in podobno.

V spalnicah namenite pozornost primerni osvetlitvi prostora. Namesto centralnega svetila na stropu v spalnicah razporedite manjša svetila, ki jih postavite na omarice ali stene. Pritajena svetloba spalnic ustvarja vzdušje intimnosti in romantike.

Na vse pomembne podrobnosti izbire pohištva, barv in svetil spalnice vas bodo opozorili tudi naši izkušeni arhitekti in svetovalci, ko boste izdelovali načrt. Seveda pa tudi sami dobro razmislite, kakšna je spalnica, ki vam bo ustvarjala najboljše počutje.

Kliknite tu za ogled kataloga naših splanic.
Category