Sedežne garniture primerne oblike in velikosti

Registriran

5 meseca 2 tedna
Sliši se tako enostavno: "Kupili bomo novo sedežno garnituro!"

Pregledali bomo kataloge sedežnih garnitur, izmerili bomo, koliko prostora imamo za postavitev nove sedežne garniture in se odločili za tisto, ki nam bo najbolj všeč.

Pa vendarle izbira nove sedežne garniture zahteva nekaj več premisleka, saj so ravno zaradi te navidez lahke naloge zgrešeni nakupi pogostejši kot pri opremljanju z drugimi kosi pohištva.

Izbira sedežne garniture se začne pri obliki in velikosti. Okvirno velikost sedežne garniture boste zlahka določili, vzeli boste v roke meter in že boste imeli določeno velikost, ki jo boste preizkušali na sedežnih garniturah v razstavnem salonu. Pa vendar to še ni dovolj, da se izognete zgrešenemu nakupu sedežne garniture.

Ste pomislili, da bi na primer narisali tloris dnevne sobe v merilu ali izrezali iz kartona model sedežne garniture in ga preizkusili prav na tleh vaše dnevne sobe? Tako boste že takoj bližje primerni obliki in velikosti sedežne garniture, ki bo krasila vašo dnevno sobo.

Tudi višina naslona sedežne garniture ni zanemarljiva. Nizki modeli sedežne garniture bodo še najbolj ustrezali klasični višini stropa dnevne sobe, da prostor ne bo deloval natrpano. Če boste sedežne garniture postavili v prostore z visokim stropom, bodo lepo izgledali visoki modeli sedežnih garnitur.

Nekateri modeli sedežnih garnitur so nižjega naslona, za udobje poskrbijo višje blazine.
Nekateri modeli sedežnih garnitur so nižjega naslona, za udobje poskrbijo višje blazine.

V primeru, da boste sedežno garnituro postavili sredi prostora, izberite sedežno garnituro nižjega naslona. Pomembno je seveda tudi, da je sedežna garnitura na zadnji strani lepo obdelana.

Zamislili ste si veliko in udobno sedežno garnituro, saj je to središče udobja vaše dnevne sobe. Pa vendar bodite pozorni, da velika sedežna garnitura preveč ne obteži prostora in ne ovira gibanja. Pomislite tudi na kose pohištva ob sedežni garnituri. Za udobje in funkcionalnost boste ob strani sedežne garniture zagotovo pogrešali stoječo svetilko in klubsko mizico za odlaganje.

Dobro vam je poznan klasični sestav sedežne garniture iz troseda, dvoseda in fotelja. Če pa imate družino, se boste še najbolje počutili na trosedu sedežne garniture s podaljškom. Družina preživlja prosti čas ob gledanju filma in branju, zato je najbolj udobna in funkcionalna postala globina sedišča sedežne garniture in znižal se je naslon.

Na vse pomembne podrobnosti izbire sedežne garniture prave velikosti in oblike vas bodo opozorili tudi naši izkušeni arhitekti in svetovalci, ko boste izdelovali načrt. Seveda pa tudi sami dobro razmislite, kakšno sedežno garnituro želite in potrebujete. Izplača se vam potruditi. Sedežna garnitura je najpomembnejši kos pohištva vaše dnevne sobe. Na sedežni garnituri boste preživljali svoj prosti čas, zato vam mora biti vir dobrega počutja.
Category