Otroške sobe v pastelnih barvah ali v živahnejših in spodbudnejših barvah?

Registriran

5 meseca 2 tedna
Primerne barve za otroške sobe so na primer odtenki modre in vijolične, odtenki kožne barve in nežni rožnati odtenki. Močne barve za otroške sobe niso primerne, saj preveč stimulirajo. Prav tako se je priporočljivo izogibati preveliki količini rdeče in živo rumene barve, izberite raje pastelne odtenke otroške sobe. Za otroške sobe so primerni tudi zeleni odtenki, izogibajte pa se preveč temnim in turobnim barvam otroške sobe. Sončne barve bodo prostor razsvetlite, bela barva bo prostor otroške sobe povečala.Temnejše barve za otroške sobe uporabite v majhnih količinah. - Otroške sobe
- Spalnice
Če boste pretirano kombinirali različne barve in vzorce, boste dobil prenasičeni in agresiven videz otroške sobe. Temu se boste izognili tako, da za otroške sobe določite elemente v živih barvah, kot so na primer dekorativni predmeti, in tiste, ki ustvarjajo umirjeno ozadje, na primer strop, stene, tla, zavese. Tapete s pisanim vzorcem zato pogosto niso primerno ozadje za pohištvo v več barvah in nasprotno, enobarvnemu pohištvo otroške sobe lahko namenite živahnejše ozadje.

Če imajo otroci smisel za risanje in slikanje, lahko s svojo ustvarjalnostjo sami popestrijo svoje otroške sobe – pobarvjajo ali dekorirajo stene, vrata, okna, pohištvo, tla in strop otroške sobe.

Za kakšne barve otroške sobe se boste odločili, je odvisno tudi od značaja vašega otroka in vas samih. Za nežne, zasanjane in romantične deklice bodo najbolj primerne otroške sobe, odete v belo in kombinirane z živahnejšimi odtenki. Primerne barve otroške sobe za deklice so tudi vsi svetli pastelni odtenki. Za nemirne in živahne, z energijo nabite malčke, bodo primerne otroške sobe v pastelnih barvah, v zeleni ali bledo rumeni. V svetlejših barvah otroške sobe se bodo umirili in spočili. Takšne barve otroške sobe vzbujajo tudi občutek odprtosti, prostornosti, zračnosti in lahkotnosti prostora. Za mirne in manj dinamične otroke bodo bolj primerne otroške sobe v živahnejših in spodbudnejših barvah, kot so živo rdeči, intenzivno rumeni in živahni oranžni odtenki.

Otroške sobe Kliknite tu za katalog otroške sobe. Starejši otroci se za svoje otroške sobe navdušujejo zlasti nad osnovnimi barvami, kot so rdeča, zelena, modra in rumena.

S koristnimi nasveti vam bodo pri opremljanju otroške sobe pomagali naši arhitekti in svetovalci. Obiščite nas v naših salonih v Ljubljani ali v Murski Soboti. Naredili bomo vse, da boste našli optimalno rešitev za opremo otroške sobe in se ob tem tudi dobro počutili. Smo izurjeni poslušalci in strokovni svetovalci. Znamo postavljati prava vprašanja. Po potrebi lahko v opremljanje otroške sobe vključimo tudi arhitekta, ki bo pripravil predloge elementov in barv.

Ob predhodni najavi na brezplačno osebno svetovanje o opremljanju otroške sobe vas bomo postregli s kavico in z rogljičkom. Rezervirajte svoj termin brezplačnega svetovanja!
Category