Otroške sobe opremite starosti in potrebam otroka primerno

Registriran

5 meseca 2 tedna
Čeprav so kuhinje in dnevne sobe tisti prostori v stanovanju, ki jim pri opremljanju namenjate največ časa in pozornosti, si tudi otroške sobe zaslužijo enako skrbno načrtovanje. Otroške sobe služijo hkrati kot spalnica in kot dnevna soba, ko otroci pričnejo hoditi v šolo, postanejo njihove otroške sobe tudi delovne sobe.

Opremo otroške sobe prilagajajte starosti otroka. Majhi otroci bodo najbolj uživali v otroških sobah s čim več prostora za igranje. Osnovna oprema v otroških sobah so postelja, omara za oblačila, škatle za shranjevanje igrač ter majhni stolčki in mizice. Še tako preprosto opremo otroških sob je potrebno obleči v pravljico. Domišljiji otroških sob se prepustite v barvah sten in tekstilij ter v dekoracijah.

Če so otroške sobe majhne in želite pridobiti več prostora, dvignite otroško posteljo v pograd. Pod pogradom otroške sobe si bo vaš malček uredil pravljični brlog, kamor se bo zatekel za skrivanje, počitek, igranje in sanjarjenje. Kotiček pod pogradom otroške sobe opremite z mehkimi blazinami. Pazite, da postelje otroške sobe tudi ne bodo izpostavljene prepihu od vrat in oken.

Ko malčki začnejo hoditi v šolo, njihove otroške sobe postanejo tudi delovne sobe za učenje in domače naloge. V otroške sobe je potrebno postaviti pisalno mizo. Vendar ne postavite pisalne mize v prvi prosti kotiček. Otrok se mora pri delu za pisalno mizo prijetno počutiti. Zagotovo jim je ne bo prijetno, če bodo pri sedenju za pisalno mizo gledali v steno in stran od naravne svetlobe. Sedenje za takšno pisalno mizo v otroških sobah je kot kazen. Opazili boste, da otroci ne bodo želeli sedeti za svojimi pisalnimi mizami v otroških sobah, ampak bodo naloge delali na mizi v kuhinji, ker jim bo tam bolj prijetno.

Opremljanje otroške sobe bo vašemu otroku v veselje, zato ga kar dejavno vključite v iskanje Kliknite tu za katalog otroških sob.
Opremljanje otroške sobe bo vašemu otroku v veselje, zato ga kar dejavno vključite v iskanje.

Primerjajte otroške sobe s pisarnami. V prijazno opremljenih pisarnah pisalne mize niso obrnjene v steno. Tudi ne kažete hrbta vstopajočim skozi vrata. Pisalne mize v otroških sobah naj imajo naravno svetlobo od okna, hkrati pa naj imajo otroci pogled na prostor in proti vhodnih vratom. Domače naloge bodo tako z veseljem delali za pisalno mizo v svojih otroških sobah.

Na vse pomembne podrobnosti izbire pohištva otroških sob vas bodo opozorili tudi naši izkušeni arhitekti in svetovalci, ko boste izdelovali načrt. Seveda pa tudi sami dobro razmislite, kako boste otroške sobe kar najbolj prilagodili potrebam, željam in dobremu počutja vašega otroka.
Category