"Majhni nasveti za velike učinke"

Registriran

5 meseca 2 tedna
Kadar je glavna omejitev kvadratura, najprej določimo kaj zares potrebujemo v prostoru. Preživljanje prostega časa, občasno delo doma, gledanje televizije, branje in ostala opravila ne zahtevajo veliko opreme, dovolj je le nekaj kosov. Ne polnite prostora z nepotrebno kramo. Zračnost je ena bistvenih karakteristik dobrega načrtovanja. Večjo izkoriščenost prostora lahko dosežemo tudi z večfunkcionalnim pohištvom, vendar bodite pazljivi. Uporabno je takšno večfunkcionalno pohištvo, ki omogoča raznoliko uporabo na čim preprostejši način. Na primer v garsonjerah so uporabne postelje, ki so skrite v omari, klubske mizice, ki se lahko spremenijo v jedilno mizo. Pri pomanjkanju prostora za shranjevanje uporabite prostor pod posteljo, stenske elemente. Zelo uporabne so tudi odlagalne površine, ki jih lahko uporabljamo tudi kot delovne.

Pri postavitvi večjih omar in tudi drugih večjih kosov pohištva pazite, da njihova postavitev ne zakriva oken ali omejuje vpad naravne svetlobe.

Za prijetno vzdušje vašega doma uporabite različne teksture. Izbirate lahko med množico tapet, fototapet, dekorativnega kamna, 3D oblog, 3D lesa, tekstila, … Ob današnji neverjetno široki izbiri se zagotovo najde kaj za prav vsak okus. Ohranjajte rdečo nit, ki se lahko kaže v različnih stvareh – prevladujoča barva, ponavljajoča barva, sorodni ali komplementarni barvni odtenki,ponavljajoči se materiali,…

Predvsem pa pri načrtovanju in opremljanju ne sledite slepo temu, kar narekujejo modni trendi. V medijih in pohištvenih salonih boste zagotovo našli neizčrpen vir navdiha za opremljanje vašega doma, upoštevajte pa svoje občutke, želje in potrebe, da bo vaš dom resnično vam po meri.
Category