Letošnji barvni trendi v interierjih

Registriran

5 meseca 2 tedna
Barvni trendi se na področju notranjega opremljanja menjavajo vsako leto, prav tako kot modni trendi. Barve imajo velik vpliv na naša življenja – prinašajo spremembe, napolnijo z energijo, pomirjajo,….vsekakor torej vplivajo na naše počutje in razpoloženje. Vsaka barva ima določeno simboliko in globji pomen.

Letošnja trendovska barva je modra v odtenkih oceana. Modra barva, še posebej pa njeni svetli odtenki, vnese v prostor občutek miru in spokoja. Ni potrebno prebarvati vseh sten z modro, lahko jo uporabite samo na manjših površinah ali pa v modri izberete dodatke. Modra bo lepo sovpadala z belo ali vsemi nevtralnimi odtenki, ki so prav tako modna izbira v 2015. Nevtralne barve dajejo občutek udobja, miru in sproščenosti in se zelo dobro skladajo z vsemi preostalimi barvami. Prav tako boste »trendovski«, če boste v interierju uporabili temne rožnate in vijolične odtenke ter zemeljsko rdečkasto rjavo barvo, ki jo je kot barvo leta razglasilo podjetje Pantone, ki je vodilno v napovedovanju barvnih trendov. Še vedno pa ostajajo priljubljene vse pastelne barve.

Ne glede na trende, pa za svoj dom izberite tiste barve, ki so vam všeč. Pri kombiniranju si lahko pomagate z barvnim krogom, izborom komplementarnih barv ali že uveljavljenih barvnih kombinacij. Vedno pa raje v barve odenite stene ali dodatke kot pohištvene elemente, saj bo ob primeru naveličanja, menjava veliko cenejša.

Barvni trendi iz Il Ambienti
Category