Kuhinje, v kateri so boste odlično počutili

Registriran

5 meseca 2 tedna
Dobro osvetlite delovne površine kuhinje. Slaba razsvetljava vas bo pri pripravi hrane vsakič spravljala v slabo voljo in večja bo možnost nezgod. Tudi električnih vtičnic ne bo nikoli preveč. Na primer v deset let stari kuhinji že zagotovo pogrešate več električnih vtičnic. Kuhinjskih električnih aparatov je vedno več, vi pa jih nimate več kam vklopiti. Pri načrtovanju nove kuhinje namestite vsaj 2 ali še bolje 3 dodatne električne vtičnice.

3D izris kuhinje
3D izris kuhinje vam bo realistično prikazal celovito podobo bivalnega prostora, vključno z osvetlitvijo delovnih površin, barvami in dekoracijo. Kliknite tu za 3D izris kuhinje!

Dobro je v kuhinji tudi ločiti pečico in kuhalno ploščo. Pečica, ki jo boste namestili v višino oči, vas bo rešila nadležnega prepogibanja. V bližini grelnih teles ne postavite hladilnika in zmrzovalnika.

V modernih bivalnih kuhinjah posvetite pozornost prehodnosti prostora, da ne motijo vrata, ki jih pogosto odpirate, še posebej, če vas je doma več. Tudi kuharske, pomivalne in pripravljalne otočke je smiselno postavljati le tedaj, ko je kuhinja del modernega bivalnega prostora in se v kuhinji istočasno giblje več ljudi.

Odprta bivalna kuhinja bo vzpodbujala k druženju, slaba stran pa je ta, da boste zagotovo morali več pospravljati in čistiti, pa tudi vonji, kuhinjski napi navkljub, preidejo v preostali prostor.

Kuhinje
Odprta bivalna kuhinja s kuharskim otočkom bo vzpodbujala k druženju. Kliknite tu za katalog kuhinj!

Hvaležni boste tudi materialom, ki jih v kuhinji enostavno čistite in vzdržujete. To so na primer umetne mase, ploščice, granit, legirano jeklo, odporni laki in podobno. Z lahkoto boste očistili površine omar, predale, delovne površine, stenske in talne obloge.

Mislite vnaprej. Boste imeli otroke? Kako boste poskrbeli za varnost, še posebej v primeru, da imate moderno bivalno kuhinjo združeno z dnevnim prostorom. Boste imeli v kuhinji dovolj prostora za shranjevanje posode in hrane, ko se bo število družinskih članov povečalo?

Kuhinja mora biti tudi tako velika, da v njej lahko namestite jedilno mizo. Četudi je jedilna miza nekoliko manjša. Ko boste zaživeli v novi kuhinji, jo boste zagotovo pogrešali.

Lahko bi še dolgo naštevali, na kaj vse morate biti pozorni pri opremljanju kuhinje.
Na vse podrobnosti moderne in funkcionalne kuhinje vas bodo opozorili tudi naši izkušeni arhitekti in svetovalci, ko boste izdelovali načrt. Seveda pa tudi sami dobro razmislite, kaj želite in potrebujete v svoji kuhinji.

Dobro ocenite kuhinjo, ki jo imate sedaj in ugotovite, kaj v njej ni funkcionalno in vas v prostoru moti. Ali vas v kuhinji omejuje prostor med samo pripravo hrane, ali je korito premajho, imate premalo delovne površine ... Veliko je stvari, na katere morate biti pozorni in izplača se vam potruditi. V svoji kuhinji se morate odlično počutiti, saj boste v njej preživeli več let.
Category