Kuhinje modernega ali kuhinje rustikalnega videza

Registriran

5 meseca 2 tedna
V opremi kuhinj sta se izoblikovala dva prevladujoča stila, ali so to moderne minimalistične kuhinje ali so to rustikalne kuhinje naših babic. Pa vendar boste v ponudbi kuhinj na trgu našli več minimalističnih modernih kuhinj čistih asketskih oblik.

V pohištvu minimalističnih modernih kuhinj ne boste našli elementov, ki funkcionalno niso nujno potrebni. Na omaricah kuhinj ne vidite več ročajev. Delovni pulti kuhinje so vedno bolj tanki, svetila v kuhinji so zakrita. Minimalistična moderna kuhinja sledi vodilu »manj je več«. Minimalistične moderne kuhinje so enostavne kompozicije, elegantnih in čistih oblik. Vodilo minimalistične moderne kuhinje so tudi kontrasti barv, visokega sijaja in 'mat' površin, kombinacija hladnega jekla, stekla in toplega lesa.

Kuhinje Kliknite tu za celoten katalog kuhinj.
Minimalistična moderna kuhinja
enostavne kompozicije, elegantnih in čistih oblik. Kuhinja v kontrastu barv in materialov, visokega sijaja in 'mat' površin, kombinaciji hladnega jekla, stekla in toplega lesa.

Minimalizmu moderne kuhinje se prilagajajo tudi aparati bele tehnike, ki prav tako sledijo minimalističnim oblikam. Že na primer pečice so enostavnih in čistih oblik. Hladilniki so prostostoječi in večfunkcionalni. Nape so poudarjenih oblik ali pa prikrite in s tem v kuhinjah čim manj opazne. V želji, da so minimalistične moderne kuhinje čim bolj enostavne kompozicije, elegantnih in čistih oblik, se tudi vgradni aparati že prikrivajo v velike omarne sisteme z drsnimi vrati. Kuhinje s tem izgubljajo tipično obliko in se vse bolj prepletajo z ostalim pohištvom v stanovanju.

Prav nasprotno pa so rustikalne kuhinje. Rustikalne kuhinje vzbujajo občutke domačnosti in topline naših babic. Pa vendar so rustikalne kuhinje opremljeno z vso moderno tehniko in aparati. Rustikalno je opremljen tudi celoten prostor kuhinje, to so leseni podi in strop, posamezne površine v opeki in kamnu. V kuhinjah rustikalnega videza je obedovanje obred. Rustikalne kuhinje delujejo pomirjujoče, v njih se čas ustavi.

Kuhinje Kliknite tu za celoten katalog kuhinj.

Rustikalna kuhinja bogate dekoracije in aranžiranja. Napa kuhinje spominja na ognjišče.

V rustikalnih kuhinjah aparati bele tehnike posnemajo starinske modele. Pomemben je dekor in bogato aranžiranje. V rustikalnih kuhinjah se odlično počutijo gurmani, ki se tudi drugače v kuhinjah zadržujejo dlje časa.

Minimalistične moderne kuhinje so izbira prebivalcev večjih mest, saj so kuhinje ne nazadnje tudi le odsev arhitekture okolja. Ali so to kuhinje v blokovskih stanovanjih ali so to kuhinje v hišah starega mestnega jedru ali na vasi.

Če že izbirate novo kuhinjo, že takoj v začetku veste, kaj boste iskali, ali boste iskali minimalistične moderne kuhinje ali boste iskali rustikalne kuhinje naših babic.
Category