Kako organizirati svojo kuhinjo? 2. del

Registriran

5 meseca 2 tedna

7. Označite police v kredencah

Zelo dober način za postavljanje istih stvari na isto mesto, je označevanje. Lahko s samolepilno nalepko, lahko samo napisano s flomastrom … Označite si, kje je prostor za globoke in kje za plitke krožnike in kam je treba postaviti sol in sladkor. Tako bo kredenca v vaši kuhinji vedno urejena, poleg tega pa boste pospravljanje lažje prepustili nekomu drugemu, saj vas bo vse pričakalo na svojem mestu.  

 


Sprehodite se v naši galeriji vrhunskih kuhinj in najdite svojo!


8. Vrečke za smeti, nakupovanje in zamrzovanje naj imajo svoj prostor

Se tudi vi utapljate v plastičnih vrečkah, ki se pogosto potikajo po celi kuhinji? Naredite jim prostor. Izberite simpatično škatlo s tremi ali več predalčki in vse vrečke hranite tam.

 

9. Zagrizite v shrambo

Skoraj dobesedno – shramba je vedno zatočišče hrane, ki jo vedno prelagamo gor in dol, čeprav vemo, da tega kozarca čudaške marmelade ne bomo nikoli odprli. Zelo verjetno ji je že zdavnaj pretekel rok trajanja. Znebite se vse hrane, za katero globoko v sebi veste, da je nikoli ne boste pojedli. Če imate navado, da kuhinjo zalagate z več enakimi izdelki, dajte tiste s krajšim rokom trajanje bliže dosegu rok.

Poskrbite, da bo imela vaša kuhinja prostor za zdravo, svežo hrano.

 

10. Naučite se zlagati posodo

Napačno zložena posoda vam lahko odvzame veliko dragocenega prostora. Podarjamo vam nekaj idej za optimalnejše zlaganje:

  • čajni ali kavni servis vzame veliko prostora. Zložite posamezne skodelice na krožnike in jih položite en na drugega. Na eno polico lahko tako v povprečju postavite  tri skodelice in tri krožničke.
  • posod, ki jo redko uporabljate, dajte v kot omarice
  • lonce zložite eden v drugega, mednje pa postavite kuhinjsko krpo, da se ne bodo poškodovali (še posebej keramika)
  • kozarce enake višine lahko zložite eden na drugega, če vmes položite pladenj

 

11. Prozorna embalaža za shranjevanje

Veliko dela si prihranite, če so vaše posode za shranjevanje prozorne, saj lahko nemudoma vidite, kaj je v njih. vsaka kuhinja naj jih ima vsaj deset. Problem lahko nastane, če na primer ne morete ločiti ajdove moke od polnozrnate. V tem primeru uporabite še samolepilni listek z oznako.

 

12. Stensko obešalo za kuharske pripomočke

Odlična ideja za velike in majhne kuhinje. Stensko obešalo s kaveljčki je primerno za obešanje kuhalnic, zajemalk, cedila in ostalih pomembnih malenkosti, brez katerih pri kuhanju ne gre.

 

13. Škatla za malenkosti

V kuhinji se pogosto nabere kup napol praznih kozarcev, škatel in vrečk z različno vsebino. Omislite si eno škatlo, morda star pekač in vse te ostanke, ki jih boste porabili, shranjujte na enem mestu.

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}
Category