Kako organizirati predale v kuhinji?

Registriran

5 meseca 2 tedna

1. Naredite popis vseh pripomočkov v kuhinji

Morda se sliši, nenavadno, ampak popis vseh pripomočkov je zelo koristen. Uporabite samolepljive lističe in na vsak predal zalepite enega s seznamom vsebine. Seveda vam tega ni treba narediti naenkrat, ampak vsakič ko boste v kuhinji, napišite kak listek ali dva. Tako boste zelo hitro videli, da imate veliko odvečnih stvari.

Oglejte si našo atraktivno ponudbo kuhinj

 

2. Ocenite uporabnost in položaj pripomočkov

Ko boste popisovali pripomočke, pomislite, kako bi lahko izboljšali organizacijo v kuhinji. Ali so lonci, ki jih najpogosteje uporabljate, najbližje štedilniku? So pokrovke za te lonce shranjene blizu, na dosegu rok? Ali uporabljate vse plastične posodice ali se vam večina valja po predalih? Bi morda še en predal namenili jedilnemu priboru, ker ga v enem definitivno primanjkuje? Se vam po predalih valjajo modelčki za piškote, in nikoli uporabljen merilec temperature za čokolado? Vse take stvari dajte v eno škatlo, napišite nanjo, kaj vsebuje, in jo pospravite daleč na najvišjo polico v kredenci.

 

3. Naredite načrt

Kuhinja naj bi delovala kot dobro naoljen motor, zato se urejanja nikar ne lotite površno in brez načrta. Odločite se, ali bi morda stvari zložili glede na namen (npr. vse za kuhanje, vse za serviranje, vse za sekljanje), glede na material (npr. kovinske in lesene predmete) ali glede na dejansko rabo (stvari, ki jih rabite pogosto, in stvari, ki pridejo na vrsto redkeje).

 

4. Zaprite se v kuhinjo

Ko se boste dejansko lotili dela, naredite naslednje:

  • izpraznite kuhinjski pult
  • izpraznite vse predale
  • podobne predmete zlagajte skupaj
  • dajte stvari, ki so videti zelo umazane, v pomivalni stroj oz. v korito
  • brez odlašanja vrzite pokvarjene ali polomljene stvari v smeti
  • če med praznjenjem omaric srečate predmete, ki jih niste videli že vsaj eno leto, jih položite v škatlo, ki bo šla v dobrodelne namene
  • vse predale konkretno počistite
  • čiste predale lahko polepite s tapeto oz. okrasnim papirjem v najljubših barvah, kar vas bo spodbujalo, da boste ohranjali red v svoji kuhinji

 

5. Preglejte predalnike in uporabite razdelilnike prostora

Razdelilnike prostora so dragoceni v vsaki kuhinji, saj vam pomagajo koristneje uporabiti prostor, še posebej, če ga imate malo. Tako lahko en predal po višini ali širini razdelite na dva dela, vanj daste kakšno škatlo ali letvico, ki razdeli predal na več delov. Najbolje, da si že prej na internetu pogledate pametne rešitve za organiziranje predalov in nato skočite v trgovino.

 

6. Stvari zlagajte nazaj v skupinah

Podobne stvari vedno dajte na eno določeno mesto. Pri tem pomislite na to, kaj največkrat iščete med kuhanjem in si postavite te stvari najbližje (začimbe, lupilec krompirja, zajemalko).

In še ena zanimiva ideja. Naredite fotografiji prej-potem. Presenečeni boste, kako lepi so lahko vaši predali, če se potrudite, in tako boste lažje vzdrževali red v svoji kuhinji.

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}
Category