Jedilnice naj se v barvah in stilu ujemajo s kuhinjo oziroma dnevno sobo

Registriran

5 meseca 2 tedna
Opremljanju kuhinje ste namernili veliko časa in pozornosti. Izbrali ste kuhinjske elemente in belo tehniko, se odločili za stil in barvo. Sledi opremljanje jedilnice.

Stil in barve jedilnice se morajo seveda ujemati s kuhinjo ali dnevno sobo, odvisno od tega, kako so povezani prostori. Ali je vaša jedilnica samostojen prostor ali je podaljšek dnevne sobe oziroma kuhinje? Če je vaša velika bivalna kuhinja povezana z jedilnico in dnevno sobo, mora biti seveda pohištvo v vseh prostorih usklajeno v barvah in stilu.

Povezan prostor kuhinje, jedilnice in dnevne sobe lahko razmejite z drsnimi vrati. Delno razmejitev vam omogoča tudi pripravljalni, pomivalni ali kuhalni otoček ali pa barski pult.

Kako boste prenašali hrano iz kuhinje v jedilnico? Boste hrano v jedilnico nosili, jo boste vozili s servisnim vozičkom? Boste hrano iz kuhinje skozi odprtino v steni postregli v jedilnico? Premislite, kateri je najprimernejši položaj jedilne mize glede na vhodna vrata ali odprtino za serviranje.

Jedilna miza je kraljica jedilnice. Ob jedilni mizi se zberete z družino ali s prijatelji. Pogosto za jedilno mizo namesto za klubsko mizico v dnevni sobi sprejemate tudi obiske. Jedilno mizo pogosto uporabljate tudi kot delovno mizo za šivanje, pisanje, učenje, branje in družabne igre.

Ni vseeno, kakšno in kako veliko jedilno mizo boste izbrali in kam jo boste postavili, ali bo to kuhinja, jedilnica ali tudi del dnevne sobe. Še najmanj primeren je dostop do jedilnice skozi kuhinjo, saj ob nenapovedanih obiskih ne boste imeli vedno pospravljene posode in pospravljenih pultov. Na splošno velja upoštevati praktični nasvet, da je pot strežbe hrane iz kuhinje v jedilnico čim krajša. Na poti med kuhinjo in jedilnico tudi ne sme biti ovir, ki otežujejo hitro in varno strežbo hrane.

Na vse podrobnosti moderne in funkcionalne jedilnice vas bodo opozorili tudi naši izkušeni arhitekti in svetovalci, ko boste izdelovali načrt. Seveda pa tudi sami dobro razmislite, kaj želite in potrebujete. Dobro ocenite jedilnico, ki jo imate sedaj in ugotovite, kaj v njej ni funkcionalno in vas v prostoru moti. Ali je jedilna miza premajhna, je premalo stolov, je strežba hrane nepraktična, ... ? Veliko je stvari, na katere morate biti pozorni in izplača se vam potruditi. V svoji jedilnici se morate odlično počutiti, saj boste v njej preživeli več let.
Category