Dnevne sobe opremljajte tako, da se boste dobro počutili

Registriran

5 meseca 2 tedna
V stanovanjih so dnevne sobe običajno največji in skupni prostori, kjer družine preživljajo prosti čas ob pogovoru, branju, gledanju televizije ali preprosto počitku. Dnevne sobe so poleg kuhinj tudi tisti prostori, ki ustvarjajo zavetje in toplino doma. V dnevnih sobah tudi običajno sprejemate goste ob obiskih. Zato so prav dnevne sobe tudi tisti prostori stanovanja, ki vašim gostom ustvarijo vtis, kako imate urejeno celo stanovanje, kako skrbni ste, kakšen je vaš okus in način življenja.

Klasičen sestav pohištva dnevne sobe so sedežna garnitura, omare in klubska mizica. Prvo pravilo, ki ga morate upoštevati pri postavljanju pohištva dnevne sobe je prehodnost prostora. Kako bi se počutili, če bi morali na poti do okna ali balkonskih vrat preskočiti klubsko mizico in še tabure?

Postavljanje pohištva dnevne sobe prilagodite tlorisu prostora, položaju vrat in oken, najpomembnejša pa je velikost prostora. Od velikosti prostora dnevne sobe je tudi odvisno, kako veliko sedežno garnituro si lahko privoščite, da dnevna soba ne bo delovala preveč natrpano.

Izbiro pohištva dnevne sobe prilagodite vsem vašim družinskim članom. V dnevni sobi se boste pogovarjali, brali, gledali televizijo ali preprosto počivali. Ali v dnevni sobi potrebujete tudi delovni kotiček ali na primer prostor za vašega hišnega ljubljenčka? Potrebujete v dnevni sobi tudi prostor za vaše konjičke, ali ste na primer zbiralec umetnin in slik, ali imate veliko knjig, ali prinašate predmete s potovanj? Par brez otrok ali velika družina bosta potrebovali drugačno izbiro in postavitev pohištva dnevne sobe.

Izbiro in razporeditev pohištva dnevne sobe prilagodite funkcionalnosti, vašemu okusu in načinu življenja. Kliknite tu za katalog dnevnih sob.
Izbiro in razporeditev pohištva dnevne sobe prilagodite funkcionalnosti, vašemu okusu in načinu življenja.

Kraljica dnevne sobe je sedežna garnitura. Zamislili ste si veliko in udobno sedežno garnituro. Pa vendar bodite pozorni, da sedežna garnitura le ne bo prevelika in bo preveč obtežila prostor dnevne sobe. Nizki modeli sedežne garniture bodo še najbolj ustrezali klasični višini stropa dnevne sobe, da prostor ne bo deloval natrpano. Če boste sedežne garniture postavili v dnevne sobe z visokim stropom, bodo lepo izgledali visoki modeli sedežnih garnitur.

Odstavne površine, na katere v dnevni sobi odlagate razne uporabne in okrasne predmete, običajno postavite zraven sedežne garniture in foteljev. Kot odstavne površine v dnevni sobi uporabljate police, klubske mizice, manjše omarice in podobno. Klubska mizica naj bo visoka približno toliko kot sedišče sedežne garniture. Tako boste dosegli bolj enoten videz dnevne sobe.

Na vse pomembne podrobnosti izbire pohištva dnevne sobe vas bodo opozorili tudi naši izkušeni arhitekti in svetovalci, ko boste izdelovali načrt. Seveda pa tudi sami dobro razmislite, kako boste uporabljali dnevno sobo. Izplača se vam potruditi. V dnevni sobi boste preživeli veliko časa, saj pohištva in stila ne menjate pogosto. V svoji dnevni sobi se morate odlično počutiti.
Category