Dnevne sobe opremite funkcionalno in z občutkom za estetiko

Registriran

5 meseca 2 tedna
Najboljši začetek za načrtovanje vaše dnevne sobe so tla. Tla so precejšen strošek in v dnevni sobi vašega stanovanja jih boste zamenjali le nekajkrat v vašem življenju ali pa še to ne. Skrbno izberite vrsto tal v vaši dnevni sobi, ker je kasnejše spreminjanje zahtevno in vam bo povzročilo nove velike stroške.

V dnevni sobi se lahko odločite za lesena tla ali za materiale, kot so laminat, tapison, keramične ploščice ali kamnite plošče. Še najlepša tla za dnevne sobe so tla iz naravnega lesa. Tla iz naravnega lesa v dnevni sobi vzbujajo občutek topline in domačnosti. Še najboljša izbira za dnevne sobe je parket. Ni presenetljivo, da so različni parketi tudi najpogostejša in najbolj priljubljena tla dnevnih sob. Če vam je pri srcu pravi les, so lepa in primerna tla dnevnih sob tudi ladijski pod.

Dnevne sobe so poleg kuhinje in jedilnice tudi tisti prostor, kjer se zadržujete najdlje časa, zato morate biti pazljivi pri dekoraciji in izbiri barv. Najbolj prijetno počutje v dnevnih sobah vzbujajo tople barve. Svetlobo in toploto si boste pričarali z odtenki oranžne in rumene. Temnejši odtenki rjave delujejo toplo, svetlejši odtenki pa pomirjujejoče.

Ko opremite tla dnevne sobe in pobarvate stene, postavite sedežno garnituro in ostalo pohištvo dnevne sobe. Zagotovo si tudi želite veliko in udobno sedežno garnituro. Pazite pa, kako se bo ujela z ostalim pohištvom in opremo dnevne sobe. Ali ne bo morda velika sedežna garnitura ustvarjala občutek prenatrpanosti dnevne sobe? Tudi višina naslona sedežne garniture ni zanemarljiva. Nizki modeli sedežne garniture bodo še najbolj ustrezali klasični višini stropa dnevne sobe, da prostor ne bo deloval natrpano. Če boste sedežne garniture postavili v dnevne sobe z visokim stropom, bodo lepo izgledali visoki modeli sedežnih garnitur.

Dnevne sobe
Pri načrtovanju dnevne sobe si pomagajte s svetovalci in arhitekti. Odkrili vam bodo marsikatero podrobnost, na katero niste niti pomislili. Kliknite tu za katalog dnevnih sob!

Osvetlitev je eden zahtevnejših delov načrtovanja dnevne sobe. Osvetlitev dnevne sobe načrtujte tako, da jo boste lahko vsak čas prilagajali potrebam. V dnevne sobe zato postavite različne vrste svetil. Samostoječe, stropne in stenske svetilke so svetilke za dnevne sobe. Električno napeljavo dnevne sobe načrtujte tako, da vsako svetilko ali skupino svetil upravljate ločeno.

Osrednje svetilo dnevne sobe, to je najpogosteje lestenec na stropu, naj ima možnost uravnavanja jakosti svetlobe. S tem boste ublažili močno središčno svetlobo, ki najbolj vpliva na vzdušje v prostoru. V dnevnih sobah posebej osvetlite vrednejše in za vas pomembne predmete, kot so slike, kipci, fotografije,…. Takšna svetila usmerite le na predmet, da s svojo svetlobo ne motijo okolice.

S koristnimi nasveti vam bodo pri opremljanju dnevne sobe pomagali naši arhitekti in svetovalci. Obiščite nas v naših salonih v Ljubljani ali v Murski Soboti. Naredili bomo vse, da boste našli optimalno rešitev za opremo dnevne sobe in se ob tem tudi dobro počutili. Smo izurjeni poslušalci in strokovni svetovalci. Znamo postavljati prava vprašanja. Po potrebi lahko vključimo tudi arhitekta, ki bo pripravil predloge elementov in barv.

Ob predhodni najavi na brezplačno osebno svetovanje vas bomo postregli s kavico in z rogljičkom. Rezervirajte svoj termin brezplačnega svetovanja!
Category