Dnevne sobe naj služijo vsej družini in hkrati tudi lepo izgledajo

Registriran

5 meseca 2 tedna
Dnevne sobe so v hišah in v stanovanjih osrednji družinski prostor. Dnevne sobe so tudi sprejemnice, saj v njih sprejemate goste. Družinski člani se v dnevnih sobah posvečajo svojim konjičkom, opravljajo različna dela ali pa preprosto uživajo prosti čas. Dnevne sobe so tudi TV sobe, saj se popoldne ali zvečer z družino zberete ob svojem priljubljenem TV programu.

Dnevne sobe služijo tako posameznim družinskim članom kot tudi vsej družini skupaj. Prav zato je prav, da opremljanje dnevne sobe skrbno načrtujete. Dnevne sobe naj služijo vsem dejavnostim družine, hkrati pa naj tudi lepo izgledajo. Vsem dejavnostim, ki jih družina počne v dnevnih sobah, prilagodite pohištvo in ostalo opremo.

Pri razporeditvi pohištva dnevne sobe določite eno ali več osrednjih točk, ki takoj pritegnejo pogled. Ali je to kamin ali keramično peč, kakšen privlačen kos pohištva, zbirka slik ali fotografij, okno s privlačnim razgledom ali pa le televizijski sprejemnik. V večjih dnevnih sobah lahko ustvarite več osrednjih točk privlačnosti. Vsaka osrednja točka je lahko namenjena prav določeni dejavnosti družine. Še največkrat je v sodobnih dnevnih sobah osrednja točka privlačnosti televizijski sprejemnik, ki mu prilagodite razporeditev vseh drugih kosov pohištva dnevne sobe.

Dnevne sobe
Osrednja točka sodobne dnevne sobe je največkrat televizijski sprejemnik skupaj s prostorom za avdio in video opremo.

Dnevne sobe lahko prilagajate tudi letnim časom. Kosov pohištva dnevne sobe seveda ne boste menjali, lahko pa menjate tekstilije. Tako lahko z letnimi časi zamenjate zavese, prevleke na sedežni garnituri, blazine in druge manjše okrasne elemente. Vsakemu letnemu času naj bodo prilagojeni vzorci in barve dnevne sobe. Z letnimi časi lahko menjate tudi osrednjo točko dnevne sobe. Pozimi je osrednja točka dnevne sobe kamin ali keramična peč, poleti pa okno s pogledom na vrt.

Poleg udobne sedežne garniture so v dnevnih sobah pomembne tudi omare, v katere shranjujete različne predmete. Kajti ves trud, ki ga boste vložili v opremljanje dnevne sobe, bo zaman, če si ne zagotovite dovolj prostora, da boste pospravili knjige, revije, kozarce in podobne predmete.

Število in postavitev omar in polic vedno načrtujte skupaj z načrtovanjem razporeditve ostalega pohištva dnevne sobe. Zagotovo ste že pogosto opazili dnevne sobe, v katerih so bile omare dodane kasneje, potem ko so ugotovili, da ni dovolj prostora za shranjevanje. Kasneje dodane omare in police dnevne sobe se niso več dobro vključile v celostno vizualno podobo dnevne sobe.

Tudi osvetlitev dnevne sobe ni zanemarljiva. Vsaka dejavnost, ki jo vaši družinski člani počnejo v dnevnih sobah, zahteva primerno osvetlitev. Razsvetljavo dnevnih sob zato načrtujte tako, da jo lahko sproti prilagajate potrebam. V dnevne sobe namestite različne vrste svetil. Samostoječe, stropne in stenske svetilke bodo našle mesto v vsaki dnevni sobi.
Category